Kinderpostzegelactie 2021

woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober

Doe mee met Expeditie Veerkracht

Op maandag 17 mei trappen we samen met Augeo Foundation Expeditie Veerkracht af. Deze expeditie is speciaal voor basisscholen en bso’s en gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht. Dat start op 17 mei met een interactief webinar voor directeuren, bestuurders of intern begeleiders van primair onderwijs.

Vier experts gaan van 15.00u tot 16.30u onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld in gesprek over de gevolgen van stress op het kinderbrein. Hoe zie je dat in het gedrag van kinderen, wat is de invloed van de coronacrisis, en wat betekent dit voor de leerprestaties? Welke rol speelt de school en bso in veerkrachtversterking bij kinderen? Hoe zet je activiteiten in die hiermee helpen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je je leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Aanmelden
Het webinar is gratis. Om deel te kunnen nemen, meld je jezelf hier aan. Je ontvangt dan maandagochtend 17 mei de link naar het webinar in je mail. Ben je verhinderd? Meld jezelf dan alsnog aan, je ontvangt van ons na het webinar een link zodat je het in je eigen tijd terug kunt kijken.

Vanaf eind mei gaan de mensen voor de klas van start. Zij ontvangen elke week een nieuwe online module van tien minuten over veerkracht bij kinderen in je mailbox, met iedere week een ander thema. Wat kun je met veerkracht in de klas of op je groep? Hoe geef je kinderen bijvoorbeeld nóg meer zelfvertrouwen? En hoe leer je ze met stress of tegenslag omgaan, zodat ze daar de komende jaren iets aan hebben? Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie over Expeditie Veerkracht lees je op de website: www.expeditieveerkracht.nl
Voor vragen kun je mailen naar: [email protected]