Kinderpostzegelactie 2023

Informatie voor ouders

Wat leuk dat jouw kind ook meedoet aan de kinderpostzegelactie. Tienduizenden kinderen gaan tijdens de actie langs de deuren. Met veel trots en enthousiasme. Want kinderen vinden het fijn om andere kinderen te helpen.
Bijzondere traditie, helemaal van nu

De kinderpostzegelactie is uniek in Nederland en in de wereld. De actie is opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Al sinds 1948 wordt de kinderpostzegelactie gehouden. Misschien heb je er zelf als kind ooit wel aan meegedaan. In de loop der jaren is er natuurlijk wel wat veranderd. Zo is de werkwijze nu (bijna) helemaal digitaal: de kinderen verkopen met QR-codes, ze kunnen alles online volgen en ze spelen een game met hun groep. Die digitale aanpak is leuk, makkelijk, veilig en efficiënt.

Handige leerlingkaart

Op school heeft je kind een leerlingkaart met informatie voor thuis gekregen. Op deze kaart staan ook de inloggegevens van je kind voor deze site. Als je kind daar inlogt, kan het de actie volop meebeleven. Je kind kan de eigen vorderingen volgen, uitlegvideo's bekijken, een game spelen en nog veel meer. Neem vooral eens samen een kijkje!

Zo werkt de kinderpostzegelactie
  • Je kind krijgt op woensdag 27 september een verkoopmap, met daarin alles wat je kind nodig heeft om langs de deuren te gaan. De leerkracht bespreekt uitgebreid met de kinderen wat de bedoeling is.
  • Kopers kunnen bij je kind bestellen via de persoonlijke QR-code op de verkoopmap. De koper scant de code met zijn eigen telefoon. Eventueel mag ook een papieren bestelformulier ingevuld worden. Je kind levert die na de actie in bij de leerkracht.
  • Betalen werkt vervolgens digitaal of via een machtiging. Je kind gaat dus niet met geld over straat. 
  • De bestellingen versturen we per post. Je kind hoeft die niet rond te brengen.
  • Familie of vrienden ver weg? Zij kunnen digitaal bij je kind bestellen. Als je kind inlogt, vind je daar een persoonlijk verkooplinkje (beschikbaar vanaf woensdag 27 september) dat je kunt delen.
  • De kinderen spelen met hun groep de online game Power Jumper (alleen beschikbaar tussen 09.00 en 21.00 uur). Daarmee maken ze met hun groep kans op een schoolreis.
Hiervoor komt je kind in actie

Laat ieder kind meedoen

Steeds meer kinderen hebben grote problemen thuis. Daardoor hebben ze het lastig op school, kunnen ze niet meedoen met andere kinderen of voelen ze zich alleen. Dat is niet eerlijk! Daarom komen we samen in actie om deze kinderen te helpen.

Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie kunnen we veel doen! Bijvoorbeeld: schoolspullen geven aan kinderen die thuis weinig geld hebben, zorgen voor een schoolontbijt, of een maatje zoeken voor kinderen die er alleen voor staan.

Samen laten we ieder kind meedoen, en zorgen we ervoor dat kinderen weer toekomen aan een positieve ontwikkeling, op school en daarbuiten.