Kinderpostzegelactie 2021

Informatie voor ouders

Wat doet mijn kind eigenlijk precies tijdens de Kinderpostzegelactie? Je hoort enthousiaste verhalen over video's van een bekende YouTuber (Dylan Haegens) en het verkopen van producten via een eigen webshop. En dan staat er ook ineens een verkoopbox thuis op tafel. Lees hier meer over de actie en hoe jouw kind een waardevolle bijdrage levert.
De Kinderpostzegelactie 2021

Voor kinderen, door kinderen. Elk jaar gaan zo’n 140.000 kinderen langs de deuren om verschillende producten – waaronder kinderpostzegels – te verkopen. Ze zamelen daarmee geld in om kinderen kansen te geven op een betere toekomst. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar voor de 73e keer gehouden en daar zijn we best trots op!

De actie is van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober.

De kinderen kunnen kinderpostzegels verkopen, maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen en andere leuke producten zoals bloembommetjes, een shopper en blikjes met vrolijke Gorgel-pleisters. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie.

Op deze site vind je alle informatie over de Kinderpostzegelactie 2021. Met korte video's leggen we uit hoe de kinderen de producten kunnen verkopen met de verkoopbox, maar ook hoe ze digitaal langs de deuren kunnen gaan.

Digitaal langs de deuren, hoe gaat dat in zijn werk?

Je zoon of dochter krijgt op woensdag 22 september een kaart uitgedeeld van de leerkracht. In deze kaart staat de volledige uitleg en een persoonlijke code waarmee hij/zij op actiekpz.nl kan inloggen op Mijn Kinderpostzegelactie. Jouw zoon of dochter kan daar een persoonlijke videoboodschap en bedankvideo uploaden en zijn/haar verkopen bijhouden. Wij vragen je samen met je kind deze informatie goed door te nemen.

Voor het opslaan en het versturen van de persoonlijke videoboodschap en bedankvideo van je kind zijn we volgens de wet op de privacy verplicht een zogenaamde 2-staps verificatie toe te passen:

  • Eerst hebben we jouw toestemming nodig om de video’s van je kind op te slaan, dus voordat de video’s worden geüpload.
  • Vervolgens hebben we jouw toestemming nodig of je het eens bent met de inhoud van de persoonlijke videoboodschap en bedankvideo.

Je zoon of dochter vraagt toestemming voor het uploaden van de video via een e-mail die naar jouw e-mailadres wordt gestuurd. Hierna kun je als ouder aangeven of je akkoord bent met het gebruik van de video’s. Ook als je geen toestemming geeft kan je kind gewoon mee doen. In dat geval laten we een standaard video zien.

Jouw kind mag de persoonlijke videoboodschap versturen

Met jouw goedkeuring kan je kind met een persoonlijke link haar of zijn persoonlijke boodschap verspreiden naar familie, vrienden of misschien wel jouw collega’s. Na het zien van de video wordt de ontvanger uitgenodigd om via de webshop van Kinderpostzegels een bestelling te doen. Als de ontvanger iets koopt ziet je kind het in zijn of haar eigen verkoopoverzicht terug.

Kinderpostzegels doet al het mogelijke om de privacy te waarborgen. Meer informatie hierover kan je vinden op de kaart die is uitgedeeld door de leerkracht en de privacyverklaring onder gebruik persoonsgegevens kids.

 

 


Toch nog vragen?

Je kan hiervoor terecht bij de veelgestelde vragen. En staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Langs de deuren met de verkoopbox