Leerkrachten vertellen over

de Kinderpostzegelactie

Alle groepen die meededen aan de Kinderpostzegelactie 2021 maakten kans op toffe prijzen. Eén van die prijzen was een schoolreis naar CORPUS. Drie aanwezige leerkrachten vertellen over hun deelname aan de Kinderpostzegelactie.
Het leeft enorm

Meester Jeroen is een van de mazzelaars die samen met zijn groep 7 naar CORPUS mocht. Hij vertelt: “Het is echt super om hier te zijn. We keken er al een tijd naar uit. De Kinderpostzegelactie leeft enorm in de klas. We motiveren daarin de kinderen. Natuurlijk willen we dat de kinderen zoveel mogelijk verkopen, maar sturen ook aan op het einddoel: zelfs met een paar bestellingen, help je al andere kinderen. Met een scorebord in de klas hielden we de tussenstand bij. Dat zorgde voor een gezonde competitie. En de reactie van de kinderen toen ze hoorden dat ze een schoolreis hadden gewonnen? Die was onbetaalbaar!”

Een traditie in het dorp

Juf Fokje was enorm verbaasd toen ze hoorde dat haar groep 8 een prijs had gewonnen. “We doen altijd mee met de Kinderpostzegelactie, omdat de kinderen het heel leuk vinden om mee te doen. In ons dorp is het echt een traditie, men weet precies wanneer de kinderen komen. We doen al jaren mee en wisten ook dat er voor de deelnemende klassen iets te winnen viel. Maar we komen uit het Hoge Noorden en dachten altijd: winnen doen we toch niet. Tot we hoorden dat een school iets verderop een keer in de prijzen was gevallen. Het kan dus wel! En in 2021 sleepten we ineens zelf een prijs in de wacht.”

Fanatieke kinderen

Meester Jordy vertelt: “We doen vaker mee met de Kinderpostzegelactie, dus het was een leuke verrassing dat we hadden gewonnen. De kinderen vinden het superleuk om met de actie mee te doen. We zijn een kleine school, de winnende klas heeft zes leerlingen. Doordat de klas zo klein is, verkoop je als kind al snel veel, omdat er weinig andere lopers in het dorp zijn. Daar worden de kinderen onderling heel fanatiek van.”

Doet jouw groep mee?

Ook dit jaar komt er weer een Kinderpostzegelactie (28 september t/m 5 oktober 2022). We zijn druk bezig met de voorbereidingen en vertellen je er later graag meer over. Alvast inschrijven? Dat kan hier!