Onze prikkelende

Projecten

Ieder kind is anders en heeft dus iets anders nodig om weer met een vrij hoofd naar school te gaan. De een is gebaat bij een maatje of persoonlijke coach, de ander heeft meer aan een training voor zelfvertrouwen en motivatie. Daarom bieden we verschillende prikkelende projecten aan, zodat we kinderen op een passende manier kunnen helpen. Zoals deze drie:
Move Maatje

Move Maatje – een van de projecten van Stichting Move – helpt kinderen met de stap naar de middelbare school. Want die kan lastig zijn, zeker als je niet goed weet wat je moet verwachten en je niemand hebt die je kan helpen. Elk kind wordt gekoppeld aan een maatje – een jongvolwassene bij wie het kind met alle vragen terecht kan. Samen werken ze aan verschillende opdrachten: wat wil ik, waar ben ik goed in? Maar ook: hoe gaat het eraan toe op de middelbare school? Zo kunnen kinderen vol vertrouwen de stap maken.  

School's cool

Je schoolwerk plannen, zelfstandig en geconcentreerd werken en vragen durven te stellen: veel kinderen hebben daar hulp bij nodig, maar missen een steunfiguur in hun directe omgeving die hen op weg kan helpen. School’s Cool koppelt zulke kinderen aan een persoonlijke mentor. Die geeft individuele coaching, en helpt heel praktisch met tips en oefeningen die de zelfredzaamheid versterken. Zo kan een kind zijn schoolcarrière goed doorlopen en het beste uit zichzelf halen.  

Playing for Success

Kinderen tussen 9 en 14 jaar volgen een innovatief naschools programma, in een omgeving en met rolmodellen die enorm tot de verbeelding spreken. Denk bijvoorbeeld aan het stadion en de spelers van een betaald-voetbalclub in de buurt. De opdrachten, contacten en ervaringen tijdens het programma geven een geweldige positieve boost en versterken de sociaal-emotionele vaardigheden. Kinderen vinden zo hun zelfvertrouwen en motivatie weer terug – óók op school.

Ook voor jouw leerling(en)

Heb jij een leerling in je groep die wel wat wind mee kan gebruiken en die baat zou kunnen hebben bij een van deze projecten? Meld hem of haar aan.