De kinderpostzegelactie is het

Feestje van het jaar

Meedoen aan de kinderpostzegelactie is leuk, spannend, uitdagend, gezellig en nog véél meer: daar zijn leerlingen en leerkrachten het over eens. Dus dat wil je toch niet missen?
De allerleukste groepsactiviteit

Met je groep meedoen aan de kinderpostzegelactie is een feestje. Tijdens de Gouden Weken na de zomervakantie komen jouw leerlingen samen in actie om andere kinderen te helpen. Dat voelt goed! Ondertussen leren ze samenwerken, versterken ze de groepsband en krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Tot slot maken ze óók nog kans op een superprijs. Kinderen en leerkrachten gaven de actie vorig jaar een dikke 8.

'Ik vond het leuk dat we mochten aanbellen bij mensen. Dat lijkt wel een beetje op presenteren voor de klas.' Anil (11)

'De actiematerialen en video’s motiveren de leerlingen – dat scheelt mij tijd.' Leerkracht groep 7 

6 redenen om mee te doen

Meedoen is...

… leuk
De kinderpostzegelactie is leuk, spannend, uitdagend, gezellig en nog véél meer. Kinderen die hebben meegedaan zeggen dat ze vooral het samen langs de deuren gaan leuk vonden. Ook het verkopen en spelen van de game (om punten te verzamelen voor de groep) scoren hoog.

… waardevol
Het voelt goed om iets te doen voor een ander. Elke leerling en elke school die meedoet maakt een groot verschil in het leven van een kind dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

… leerzaam
Kinderen leren veel van de kinderpostzegelactie, als groep en als individu. Bijvoorbeeld samen aan een doel werken en een praatje maken met een onbekende. Kinderen versterken hun zelfvertrouwen en oefenen skills die ze overal kunnen gebruiken.

… traditie
De kinderpostzegelactie is een oer-Hollandse traditie, die zelfs immaterieel cultureel erfgoed is. Ruim 125.000 kinderen uit alle hoeken van het land komen elk jaar samen in actie voor leeftijdgenoten – en dat al generaties lang.

… makkelijk
We snappen dat je niet op extra werk zit te wachten. Daarom maken we je het zo makkelijk mogelijk. Alle informatie en materialen ontvang je hapklaar, zodat je direct aan de slag kunt. Tip: schakel een hulpouder of vrijwilliger van Kinderpostzegels in voor hand- en spandiensten tijdens de actieweek.

… veilig
Leerlingen gaan niet met geld over straat. Bestellen gaat namelijk via een QR-code of via een machtigingsformulier. Kinderpostzegels stuurt de bestellingen vervolgens direct toe, dus leerlingen hoeven niets rond te brengen.