kinderpostzegelactie 2022

Zo leuk was het!

125.000 basisschoolleerlingen die meededen, een opbrengst van maar liefst 9.046.765 euro, minister Wiersma die de allereerste kinderpostzegels kocht: geniet nog even na van de kinderpostzegelactie 2022.
Ieder kind met een vrij hoofd naar school

De kinderpostzegelactie was ook in 2022 weer een feestje! Een week lang gingen ruim 125.000 basisschoolleerlingen langs de deuren. Samen zorgden zij voor een opbrengst van maar liefst 9.046.765 euro. Met dat geld kunnen we kinderen helpen die door zorgen of problemen thuis vastlopen op school. Samen geven we deze kinderen ‘wind mee’, zodat ook zij met een vrij hoofd naar school kunnen.

Uitpakken maar!

Een doos vól kleurrijke verkoopmappen, deurzegels en nog veel meer: de leerlingen van groep 7 van basisschool de Meridiaan in Alphen aan de Rijn namen de eerste actiepakketten enthousiast aan van PostNL-bezorger Dorine.

 

Minister op bezoek

Op woensdag 28 september was het zover: de start van de kinderpostzegelactie 2022. De allereerste bestelling werd gedaan door onderwijsminister Dennis Wiersma, bij de leerlingen van basisschool De Drie Linden in Den Haag.

 

Bedankt voor jullie inzet

Hebben jullie vorig jaar ook meegedaan? Heel veel dank voor jullie inzet! Zonder jullie was het niet gelukt zo'n mooi resultaat te behalen.

Elke dag een update

Tijdens de actieweek was er iedere dag een nieuwe video voor de leerlingen, om samen op school te bekijken: de Wind Mee Show. Een leuk én motiverend moment voor de groep.

 

Opvolger Donald Duck?

Donald Duck en zijn familie stalen vorig jaar de show als hoofdrolspelers op de kinderpostzegels. We wachten vol spanning af: wie of wat staat in 2023 op de kinderpostzegels?