Kinderpostzegelactie 2020

Woensdag 23 t/m woensdag 30 september

Zo gaan we op pad!

De Kinderpostzegelactie gaat door en daar zijn we heel blij mee! Het was vanwege de geldende coronamaatregelen nog wel even spannend of de actie door kon gaan. Maar gelukkig kunnen de kinderen zich ook dit jaar, van 23 tot en met 30 september, weer volop inzetten voor een grote groep kwetsbare kinderen die de hulp van jullie school hard nodig hebben! Dit jaar is alles een beetje anders, maar wat betekent dit nou precies voor de scholen en kinderen? We hebben verschillende manieren bedacht waarmee jullie de kinderen meerdere mogelijkheden geven om veilig op pad te gaan.

In de onderstaande video legt Pascal de Smit, directeur van Stichting Kinderpostzegels, deze mogelijkheden uit! 


 

Persoonlijke videoboodschap

Voor het eerst krijgen kinderen dit jaar de mogelijkheid om de producten van de Kinderpostzegelactie met een persoonlijke videoboodschap digitaal te verkopen. Van het opnemen en doorsturen van hun eigen videoboodschap tot het overzichtelijk bijhouden van bestellingen en verkopen, alles kan digitaal! Wij zorgen ervoor dat deze manier van verkopen door basisschoolleerlingen voldoet aan alle mogelijke privacyregels.

 

Fysiek langs de deuren 


Ook dit jaar kunnen de kinderen van deur tot deur gaan om producten van de Kinderpostzegelactie te verkopen. Vanwege de geldende 1,5 meter maatregel zal dit uiteraard wel op gepaste afstand gebeuren. De kinderen gaan dit jaar namelijk op pad met een speciaal ontworpen verkoopbox. Hoe dit in zijn werk gaat, vind je hier.

Het kan natuurlijk gebeuren dat kinderen niet mogen aanbellen of dat er niemand thuis is. Dan kan een kind het bestelformulier achterlaten in de brievenbus en kan de bewoner alsnog bijdragen aan een veilig thuis voor ruim 90.000 kinderen.

 

De Kinderpostzegelactie 2020

Het is erg belangrijk dat scholen zich inzetten voor onze Geef een veilig thuis actie. Ruim 90.000 kinderen in ons land hebben namelijk geen veilige thuisbasis. Deze kwetsbare kinderen hebben het in de huidige tijd, waarin ze door het coronavirus noodgedwongen veel meer thuis zijn, vaak nog moeilijker. Daarom vragen we juist nu extra aandacht voor deze groep, zodat ze met de hulp van jullie school zicht krijgen op een betere toekomst!